Barnvagnar från Mountainbuggy

MountainBuggy är ett välkänt företag inom barnvagnar och har ett flertal medlemmar i sin ”familj” var swift är det allra senaste tillskottet. Swift är anpassad för att vara en optimal stadsvagn. Den är enkel att manövrera och kan ta sig fram i de flesta miljöer såväl sommar- som vintertid. För att underlätta körning på varierande underlag har swift utrustats med tre hjul, två fjädrade 10” hjul baktill och ett svängbart hjul längst fram. I de fall man önskar ett låst framhjul, i svårare terräng eller snömodd, kan framhjulet enkelt låsas och hålla vald position. Då mobilitet och enkelhet varit fokus vid utvecklingen av Swift, har man valt stabila och lätta material, aluminium, vilket ger denna barnvagn en vikt på 9,5kg. Trots denna låga vikt lämpar sig vagnen bra för en belastning om 35kg.

BarnvagnarSwift kommer i de tre olika färgerna chili, flint eller lime. Vagnen är en sittvagn, men kan enkelt modifieras till en liggvagn för den som så önskar.

En liggkorg till Swift kan snabbt ersätta sittdelen och ge barnet en ergonomiskt riktig plats för vila. Korgen fästs på vagnsramen med hjälp av knappfästen på båda sidor, och vid köp av en liggkorg till Swift ingår allt du behöver. Madrass, vind- samt regnskydd kommer på köpet. Självklar finns liggkorgarna till Swift i färger som matchar sittdelen, chili, flint, lime och svart.

Mountain Buggy

MountainBuggy är ett företag som utvecklats av föräldrar för föräldrar. Historien började 1992 då en nybliven förälder behövde hitta på en lösning som möjliggjorde att barnet kunde följa med på vandringslederna i Nya Zeeland. De flesta barnvagnar som fanns på marknaden var utomordentliga vid stadskörning, men komplett odugliga när det kom till terrängkörning. Detta blev startskottet för MountainBuggy och visionen om att miljö och terräng inte skall utgöra hinder för barn att följa med sina föräldrar lever vidare. Swift är en allroundvagn som fungerar lika bra på asfalten i stan som på vandringsleder och stigar. Med sin bakhjulsfjädring skyddas barnet mot eventuella stötar som kan infinna sig under körning på skogsstigar, och det 360° roterande framhjulet underlättar framkomlighet avsevärt. Detta i kombination med lättmetalls-ramen i aluminium, ger en lätt och smidig vagn som inte vet några begränsningar i fråga om underlag och steniga vägar. Tanken som ligger bakom MountainBuggy och Swift, att ta med barn på vandringsleder och ut i naturen, märks också i fråga om miljöanpassning. MountainBuggy bedriver ett aktivt arbete för att samverka med miljön så långt som möjligt och använder 90% återvunnet material i sin tillverkning. Alla material handplockas och testas för att säkerställa att ingen del av vagnen innehåller giftiga, brandfarliga, eller tungmetallsämnen. Självklart innehåller varken Swift eller någon annan barnvagn från MountainBuggy asbest eller andra farliga ämnen.

Flexibel kärra

Ett kännetecken för Swift och de övriga barnvagnar som tillverkas av MountainBuggy är att samtliga dessa barnvagnar har stor anpassningsbar förmåga. Alla vagnar skall uppbära flexibla möjligheter för vagnen att anpassas efter ägarna och deras barn. Alla familjer har sina egna vanor och behov vilket omöjliggör en vagn som passar för alla. Därför är det viktigt med flexibilitet så vagnen blir vad man önskat.

Ytterligare ett signum för Swift och MountainBuggy är stilren design i kombination med lång hållbarhet. Varför göra saker svårare än nödvändigt? Enkla, rena linjer och bra material utgör basen för en hållbar vagn som fungerar lika bra för vandringar med första barnet som för stadspromenader med barn nummer fyra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *