Beställ leksaker online enkelt och smidigt

Leksaker har fascinerat barn i generationer och har varit en naturlig del av ett barns uppväxt. Att leka är även en betydelsefull del av ett barns utveckling. Genom att leka med olika typer av leksaker utvecklar barnet bland annat sin finmotorik och sinnen. När du väljer att köpa leksaker online kan dessutom både du och ditt barn leka och ha roligt tillsammans. Det finns med andra ord många förtjänster med leksaker.

En uppsjö leksaker online

I dag finns det en uppsjö av olika leksaker för barn i alla åldrar. Du finner bland annat leksaker som är utvecklande och pedagogiska, mjuka leksaker som skänker trygghet och roliga spel. Eftersom utbudet ofta är större på nätet kommer du med all sannolikhet hitta en eller flera leksaker som passar barnet perfekt. Barnet kanske tycker om att leka doktor, göra experiment eller sjunga? Vad än barnet tycker om för leksaker eller vilken ålder hon eller han är finns det en mängd med olika leksaker att välja mellan.

Det finns även leksaker som passar för inom- eller utomhus som passar för barn med spring i benen. Det är till exempel mysigt att sätta upp ett lektält i trädgården som skydd mot den starka solen när barnet leker eller att använda roliga leksaker vid besök på stranden. När du köper leksaker online kan du hitta leksaker från en mängd olika välkända varumärken såsom Bamse, Greta Gris, Frost, Paw Patrol och Pippi Långstrump.

Fördelar med att beställa leksaker online

Det finns flera fördelar med att beställa leksaker online istället för att besöka den lokala leksaksaffären. Dessa kan till exempel vara:

  • Du kan ofta hitta bättre pris än i den fysiska leksaksaffären.
  • Beställ i lugn och ro när det passar dig.
  • Det är ett generellt sett ett större utbud av leksaker på nätet.

När du köper leksaker online kan du även få tips på leksaker som passar olika åldrar. Om du till exempel tänkt att köpa en leksak i present passar det utmärkt att få olika presenttips eller förslag på populära varor. Att köpa leksaker till barn online är helt enkelt smidigt, enkelt och prisvärt!

Bloggar: Fiss – En blogg om barn

De flesta föräldrar kämpar med sina barn – mer eller mindre och under olika perioder. Att många söker efter idéer, förhållningssätt och råd online är alltså ingen underdrift. Här vill bloggen Fiss bistå med kunskap och råd. En blogg om barn – och dess föräldrar.

En blogg om barn med föräldraperspektiv

Det finns mängder av familjebloggar där skribenterna delar med sig av händelser i livet och vad familjen tillsammans går igenom. En del har ett smalt fokus – andra handlar om allt som har med barn och familj att göra. Fiss är en blogg om barn – med ett tydligt föräldraperspektiv.

  • Hur löser vi separationen bäst för barnen?
  • Hur kan jag känna mig nöjd i mitt föräldraskap?
  • Hur ska vi enklast sätta gräns för mobilspel och TV?

De flesta frågor har inte ett enda självklart svar. Fiss ger inte heller ett konkret svar – men väljer att belysa problemen från olika vinklar för att ge föräldrarna en möjlighet att själv dra slutsatser.

Exempel – veckopengen

Vad är rimligt att en 7-åring ska få i veckopeng? Vad bör barnet få köpa, och inte köpa, för den summan? En av de längre artiklarna, på denna blogg om barn, handlar just om detta.

Motprestationer

Ska veckopeng vara en summa som ges oavsett hur barnet beter sig och oavsett om någon hjälp ges i hemmet? Som ett grundbidrag oavsett händelse? Eller vill du som förälder använda veckopengen som ett påtryckningsmedel, eller morot, för att få barnen att förstå förhållandet mellan insats och lön?

Det är en fråga att ta ställning till och som självklart inte har något specifikt svar. Men det bör vara tydligt för bägge parter från början vad som egentligen gäller.

Att lära sig värde

Veckopeng fyller även funktionen att vara ett pedagogiskt verktyg för att lära sig värdet på olika saker och tjänster. Vad kostar en godispåse i förhållande till en radiostyrd bil? Hur mycket får jag kvar om leksaken köps in? Vad händer om jag sparar pengarna?

Nivå för ålder

De flesta höjer nivån på veckopengen varje år. Men vad är rimligt? För en 10 åring nämns att ca 150 kr per månad är rimligt. Det innebär därmed en veckopeng på ca 35 kr. Men allt beror på hur föräldrarna ser på veckopengen och dess funktion.

Kortfattat så är Fiss en blogg om barn, för vuxna.

Ekologiska barnkläder är viktigare än vad du tror

Ekologiskt är ett populärt begrepp som många förknippar med mat. Ekologisk mat är lite dyrare men bättre för miljön, kanske till och med hälsosammare jämfört med traditionell mat. Vad betyder egentligen ekologiskt och vad har det med kläder att göra? Ekologi syftar på läran om hur världens olika organismer, både icke-levande och levande, påverkar omvärlden. Det är ett relativt nytt men enormt vetenskapligt område där studierna inte minst fokuserar på interaktionen mellan miljön och organismen.

När man säger ekologiska barnkläder syftar man i regel på att materialen som använts är ekologiska, alternativt att tillverkningsmetoderna är ekologiska. Något ekologiskt har mindre påverkan på miljön jämfört med något som inte är ekologiskt. För att ha mindre påverkan på miljön behöver det tillverkande företaget minska eller helt eliminera användandet av vissa tillsatser, exempelvis vissa gifter eller ämnen. Ett företag kan dock vara ekologiskt inom ett visst område och mindre ekologiskt inom andra.

Varför ska jag välja ekologiska barnkläder?

För att ett företag ska få använda en märkning som talar om att deras produkter är ekologiska behöver de uppfylla flera krav. Exakt vilka kraven är beror på märkningen men vanligtvis handlar det om att man inte får använda kemiska bekämpningsmedel, klorinblekning och så vidare. Dessutom ställs det även krav på arbetsvillkoren, exempelvis att man följer lagar och att arbetsmiljön är säker. Organisationen bakom märkningen kontrollerar regelbundet företagen för att säkerställa att de följer kraven.

Jämför detta med kläder som inte är ekologiska. Det ställs säkerligen krav på dessa, men de är inte alls på samma nivå som märkningskraven. Det betyder att du inte kan vara säker på hur dina köpta barnkläder faktiskt har tillverkats, om de har förekommit hälsofarliga kemikalier vid tillverkandet eller om personerna som sytt kläderna jobbar under farliga och orättvisa omständigheter.
Samtidigt är priset sällan särskilt mycket dyrare när det kommer till ekologiska barnkläder. Ditt barn struntar i vad det är för kläder de har på sig, det är inte viktigt. Däremot är det viktigt att du stöttar och stärker ett samhälle som försöker bättra på sig och bli mer rättvis både mot andra människor och mot miljön.

Bristyrken i Bohuslän

Bohuslän är Sveriges västligaste landskap och en folkmängd på omkring 300 000. I landskapet finns en varierad arbetsmarknad. Många av jobben är i offentlig sektor, men det finns även en rad olika bristyrken inom till exempel hantverk och service. Den som bor här och som ska söka ett jobb kan möjligen överväga något av nedanstående yrken. Genom att söka på nätet bör flera relevanta platsannonser kunna hittas för de flesta av dessa jobb.

Jobb inom personlig assistans

I Bohuslän råder, enligt Arbetsförmedlingen, ”mycket liten konkurrens” om jobben inom personlig assistans. Går man en bit inåt landet, mot till exempel Trollhättan och Vänersborg, så blir konkurrensen lite hårdare. Här bedöms den vara ”liten” istället för ”mycket liten”.

Som nämnt i inledningen bör du kunna hitta annonser genom att söka på till exempel ”personlig assistans Bohuslän jobb” på nätet. Med det sagt, så är landskapet stort. Specificera kommunen, till exempel Tanum eller Orust, för att smalna av din sökning. Prognoserna för jobb inom personlig assistans i Bohuslän är goda även på längre sikt – om fem år bedömer Arbetsförmedlingen att det råder liknande förhållanden som idag.

Maskinoperatörer inom livsmedelsindustri

Förvisso inget bristyrke i ordets rätta bemärkelse – men det råder mindre konkurrens om assistans jobb i Bohuslän, när man jämför med de flesta andra delar av landet. I kommuner som Tanum, Sotenäs, Strömstad och Lysekil bedömer Arbetsförmedlingen att det råder ”liten konkurrens” om jobben. I majoriteten av landets kommuner är bedömningen att det råder balans på arbetsmarknaden för den här yrkesgruppen. Således bör det vara enklare att hitta ett jobb i här än i till exempel Halland och Dalarna.

Nätverks- och systemtekniker

I stora delar av landet råder ”liten konkurrens” för nätverks- och systemtekniker, eller så råder balans på arbetsmarknaden. I kommuner som Tjörn och Stenungsund är den dock ”mycket liten”, enligt Arbetsförmedlingen. Det här kan jämföras med gränsande Värmland, där det i hela länet bedöms råda balans på arbetsmarknaden.

För landet i helhet bedöms konkurrensen vara ”liten”, och enligt prognosen kommer det att se ut så även om fem år. Idag finns ungefär 12 000 anställda nätverks- och systemtekniker över hela landet.

Klassiska golvskötbord

Golvskötbord är det mest klassiska skötbordet som har använts under lång tid. De är mycket funktionella med lådor och förvaringsutrymmen för blöjor, tvättlappar, bomull, kläder och olika krämer. Det finns ett stort utbud av golvskötbord i många olika varianter och färger. Det finns stora och små i olika material och med eller utan tvättbänk och förvaringsmöjligheter. Alla skötbord är speciellt anpassade för offentliga miljöer som har höga krav på kvalitet och hygien. De ska vara robusta och hålla länge, vara enkla att tvätta men också ergonomiska.

Elektriska golvskötbord

Elektriska golvskötbord är perfekta för till exempel förskolor eller barnsjukhus. Det kan bli tungt och påfrestande för personalen att lyfta många barn upp och ner för blöjbyten så det är viktigt att barnet kommer upp i rätt arbetshöjd. Det finns därför elektriska skötbord som man kan sänka ned till golvnivå, då kan barnet enkelt själv klättra upp på skötbordet och sedan ställer man in önskad arbetshöjd med fjärrkontrollen. De tillverkas i olika bredder beroende på hur mycket plats det finns i skötrummet. Modellen är golvstående men tillverkas även som vägghängd modell. Du kan välja om du vill ha ett vitt golvskötbord eller i björkträ. Skivan som barnen ligger på är skarvfri så den är väldigt enkelt att rengöra.

Barnets säkerhet

En olycka händer så lätt och varje år så skadas flera hundra barn när de faller ner från skötbordet. Ett säkert skötbord ska vara både robust och stadigt. De ska genomgå de test som Konsumentverket har satt upp för säkerhet kring små barn. Golvskötbord i offentliga miljöer måste tåla höga vikter eftersom det ibland händer att vuxna sätter sig på dem. De ska ha höga kanter så att barnet inte kan rulla ner och slå sig i golvet. Givetvis ska ett barn aldrig lämnas utan uppsikt, därför är det praktiskt med golvskötbord som har korgar och förvaringsutrymmen så du har allt du behöver nära till hands.

Stort utbud

Utbudet av skötbord har blivit väldigt stort de senaste åren. Det finns förutom golvskötbord, höj- och sänkbara skötbord och vägghängda skötbord i trä. Skulle ditt skötbord gå sönder kan du enkelt beställa reservdelar. Både privatpersoner och institutioner kan beställa skötbord via nätet. Det finns återförsäljare över hela Europa men också i Japan. När du ska installera ditt skötbord så bör du anlita en snickare eller en hantverkare för att vara säker på att skötbordet står stadigt.

Astrid Lindgrens Karlsson på taket

Karlsson på taket är faktiskt en figur som skapades av barnboksförfattarinnan Astrid Lindgren. Figuren hälsar regelbundet på hos sjuårige Lillebror i hans och hans familjs lägenhet i Stockholm. Astrid Lindgren skrev tre böcker om Karlsson på taket: Lillebror och Karlsson på taket som kom 1955, Karlsson på taket flyger igen som kom 1962 samt Karlsson på taket smyger igen som utkom 1968.

Det har även utkommit ljudböcker där själva Astrid Lindgren läser texterna, samt datorspel som handlar om Karlsson på taket. Böckerna har dessutom filmatiserats – bland annat Världens bästa Karlsson som utkom 1974 och som regisserades av Olle Hellbom. Det har också gjorts animerade filmer och TV-serier samt utländska filmer om Karlsson på taket.

Vem är vem i böckerna och filmerna?

Huvudpersonen är ju givetvis Karlsson på taket, som med sina egna ord beskriver sig själv som “en vacker och genomklok och lagom tjock man i sina bästa år”. Han bor i en liten stuga bredvid en skorsten på ett hustak i Vasastan i Stockholm. Karlsson har en propeller på ryggen vilket gör att han kan flyga. Han älskar vidare att busa och är återigen med sina egna ord “världens bästa” på i stort sett allt. En annan huvudperson är Lillebror som kallas för det eftersom han är yngst i sin familj. Han heter dock egentligen Svante Svantesson. Lillebror är ganska ensam.

Även Lillebrors familj finns med i böckerna. De benämns bland annat som mamma och pappa vilket då åsyftar herr och fru Svantesson och är då Lillebrors föräldrar. Bosse är Lillebrors storebror som är 15 år och som tycker om att spela gitarr. Bettan är Lillebrors storasyster och som är 14 år och mycket intresserad av pojkar. Farbror Julius Jansson, som är en grinig man och släkt med Lillebror, kommer då och då till Stockholm för att hälsa på. Familjen har också en husföreståndarinna som heter fröken Hildur Bock och ser efter hushållet när frun/mamman inte är hemma. Hildur är barsk och lagar mat som Lillebror både tycker är god och äcklig. Lillebrors klasskamrater Krister och Gunilla nämns också, dock endast i den första boken om Karlsson på taket. I två av böckerna kan man också läsa om inbrottstjuvarna Filip (Fille) och Rudolf (Rulle) som härjar omkring i Vasastan.

 

Från Bugaboo

Bugaboo är ett innovativt och nyfiket företag som tillverkat barnvagnar sedan 1994. Grundarna av företaget har tidigt etablerat sig som en av de tunga aktörerna på marknaden och lockar allt fler nyblivna föräldrar med sin uppfinningsrikedom och höga kvalitet. Det som skiljer flertalet barnvagnar på marknaden från Bugaboo-vagnar, är detaljerna. En nyskapande och modern design är givetvis det första man lägger märke till som spekulant, men väljer man att gå djupare än så finner man en rad smarta lösningar vilka blivit ett signum för Bugaboo.

För att en barnvagn skall fungera optimalt och hålla även för tungt slitage är det viktigt att den är lätt att fälla ihop, tillverkad i gediget och bra material, samt att den är väl rustad och säker för barnet. Utöver dessa grundläggande krav finns en rad finesser som märkbart kan förenkla vardagen för barnfamiljen. En av dessa är tillgången till goda förvaringsmöjligheter vilket de flesta föräldrar sätter stort värde på när blöjor, välling och annat blir en naturlig del av vardagspackningen. De flesta Bugaboo-vagnar lever upp till alla dessa kriterier och mer därtill! Bugaboo har lyckats sammanlänka nyskapande industridesign med komfort och smidighet. Detta är egenskaper som väger tungt vid valet av barnvagn.

Variationsmöjligheterna är många när det kommer till barnvagnar från Bugaboo. Modellen Bugaboo Donkey, vilken är en av de mest omtalade barnvagnarna från Bugaboo, kan enkelt kompletteras med ytterligare delar för att transformeras från en enkel barnvagn till en tvillingvagn. Förvaringsmöjligheterna i denna barnvagn är väl tilltagna utan att kompromissa med stabilitet och smidighet. Med ordentliga bromsar och enhands-manövrering av ryggstöd med mera, är detta en perfekt barnvagn för den med höga krav på design, funktion, stabilitet och valmöjligheter. Möjligheten att komplettera sin barnvagn med ytterligare delar i takt med att behoven förändras är viktigt för att vagnen man köpt skall fungera under hela den tid man använder den istället för att behöva köpa en ny vagn redan efter något år.

En barnvagn för alla miljöer

Bugaboo har kommit med en uppsjö lösningar på problem som i årtionden varit ett faktum för alla småbarnsföräldrar i såväl stad som på landsbyggd. De stora luftfyllda däcken baktill gör, i kombination med fotbroms, denna barnvagn till något av en barnvagnarnas SUV. Oavsett om ni rör er i staden bland höga trottoarkanter och tillfälliga vägarbeten, eller går era vardagspromenader på kuperade grusvägar kommer vagnar som Bugaboo Donkey underlätta för såväl förare som för barnet i vagnen. Möjligheten att kunna ta sig fram med en barnvagn även på tuffare underlag har varit en av faktorerna som gjort Bugaboo Donkey till en storsäljare.

Nyheter från Bugaboo

Bugaboo kommer regelbundet med nya barnvagnsmodeller, och i egenskap av lösningsorienterat företag har de noga tänkt igenom vad som fungerar för de nyblivna föräldrarna. Besök gärna denna artikel vi skrivit om ett annat stort varumärke, Mountainbuggy!

Barnvagnar från Mountainbuggy

MountainBuggy är ett välkänt företag inom barnvagnar och har ett flertal medlemmar i sin ”familj” var swift är det allra senaste tillskottet. Swift är anpassad för att vara en optimal stadsvagn. Den är enkel att manövrera och kan ta sig fram i de flesta miljöer såväl sommar- som vintertid. För att underlätta körning på varierande underlag har swift utrustats med tre hjul, två fjädrade 10” hjul baktill och ett svängbart hjul längst fram. I de fall man önskar ett låst framhjul, i svårare terräng eller snömodd, kan framhjulet enkelt låsas och hålla vald position. Då mobilitet och enkelhet varit fokus vid utvecklingen av Swift, har man valt stabila och lätta material, aluminium, vilket ger denna barnvagn en vikt på 9,5kg. Trots denna låga vikt lämpar sig vagnen bra för en belastning om 35kg.

BarnvagnarSwift kommer i de tre olika färgerna chili, flint eller lime. Vagnen är en sittvagn, men kan enkelt modifieras till en liggvagn för den som så önskar.

En liggkorg till Swift kan snabbt ersätta sittdelen och ge barnet en ergonomiskt riktig plats för vila. Korgen fästs på vagnsramen med hjälp av knappfästen på båda sidor, och vid köp av en liggkorg till Swift ingår allt du behöver. Madrass, vind- samt regnskydd kommer på köpet. Självklar finns liggkorgarna till Swift i färger som matchar sittdelen, chili, flint, lime och svart.

Mountain Buggy

MountainBuggy är ett företag som utvecklats av föräldrar för föräldrar. Historien började 1992 då en nybliven förälder behövde hitta på en lösning som möjliggjorde att barnet kunde följa med på vandringslederna i Nya Zeeland. De flesta barnvagnar som fanns på marknaden var utomordentliga vid stadskörning, men komplett odugliga när det kom till terrängkörning. Detta blev startskottet för MountainBuggy och visionen om att miljö och terräng inte skall utgöra hinder för barn att följa med sina föräldrar lever vidare. Swift är en allroundvagn som fungerar lika bra på asfalten i stan som på vandringsleder och stigar. Med sin bakhjulsfjädring skyddas barnet mot eventuella stötar som kan infinna sig under körning på skogsstigar, och det 360° roterande framhjulet underlättar framkomlighet avsevärt. Detta i kombination med lättmetalls-ramen i aluminium, ger en lätt och smidig vagn som inte vet några begränsningar i fråga om underlag och steniga vägar. Tanken som ligger bakom MountainBuggy och Swift, att ta med barn på vandringsleder och ut i naturen, märks också i fråga om miljöanpassning. MountainBuggy bedriver ett aktivt arbete för att samverka med miljön så långt som möjligt och använder 90% återvunnet material i sin tillverkning. Alla material handplockas och testas för att säkerställa att ingen del av vagnen innehåller giftiga, brandfarliga, eller tungmetallsämnen. Självklart innehåller varken Swift eller någon annan barnvagn från MountainBuggy asbest eller andra farliga ämnen.

Flexibel kärra

Ett kännetecken för Swift och de övriga barnvagnar som tillverkas av MountainBuggy är att samtliga dessa barnvagnar har stor anpassningsbar förmåga. Alla vagnar skall uppbära flexibla möjligheter för vagnen att anpassas efter ägarna och deras barn. Alla familjer har sina egna vanor och behov vilket omöjliggör en vagn som passar för alla. Därför är det viktigt med flexibilitet så vagnen blir vad man önskat.

Ytterligare ett signum för Swift och MountainBuggy är stilren design i kombination med lång hållbarhet. Varför göra saker svårare än nödvändigt? Enkla, rena linjer och bra material utgör basen för en hållbar vagn som fungerar lika bra för vandringar med första barnet som för stadspromenader med barn nummer fyra.

Böcker för barn

Det kan aldrig ha varit lättare att köpa böcker än det är idag. Nu har man möjlighet att välja mellan inte bara traditionella pocketböcker men man kan också lyssna på ljudböcker och såklart ladda ner e-böcker. Idag så finns det helt enkelt ingen ursäkt för att inte ta del av böcker på ett eller annat sätt men ändå så är det många som fortfarande inte ser det som något viktigt. Är ni en av dem som verkligen uppskattar böcker och vad de kan ge era barn så har ni nu hittat helt rätt.

Att hitta de rätta barnböckerna är aldrig lätt och särskilt inte idag när man har så många återförsäljare att välja mellan. Om ni vill spara både tid och pengar så är det otroligt smidigt att använda sig av en nätbutik som säljer barnböcker eller en bokhandel som nu också säljer sina böcker online. Att köpa barnböcker på nätet är alltid smidigt men det ger er också möjligheten att välja på ett väldigt brett utbud av böcker. Här kan ni nästan alltid hitta vad ni letar efter och på så vis så kan ni också köpa precis den bok som ni letade efter både snabbt och till ett billigt pris.

Köpa barnböcker

Om ni bestämmer er för att köpa barnböcker på nätet så kan ni alltid använda er av en återförsäljare som Bokus. Hos denna bokhandel så kommer det bli svårt för er att inte hitta vad ni letar efter då de har över sex miljoner boktitlar för er att välja mellan. Om ni beställer era barnböcker från Bokus så kan ni räkna med snabba leveranser och ni kan även ta hjälp av deras specialorderavdelning för att hitta en mer svårfunnen boktitel. När ni har bestämt er för att använda er av Bokus för att handla barnböcker så kan ni nu bland annat välja mellan några av deras nyare titlar. Ni kan till exempel klicka hem Cecilia Torudds barnbok En dag med mormor: Tåget hem för bara 85 kronor, eller varför inte slå till med Cirkusdeckarna och månstensmysteriet av Dan Höjer för de lite äldre barnen? Hos Bokus så kommer ni självklart inte bara hitta nya titlar utan om ni väljer att köpa era barnböcker här så kommer ni också kunna välja ifrån klassiska barnböcker. Vad sägs om Barnens första bok av Siv Widerberg och Malin Wedsberg eller Titta Pippi av Astrid Lindgren? Med hjälp av Bokus så är det svårt att inte hitta en barnbok som ni kommer bli nöjd med.

Men om ni ändå letar efter en annan återförsäljare där ni kan hitta prisvärda barnböcker så kan ni alltid vända er till Adlibris. Denna nätbokhandel som ägs utav Bonnierkoncernen gör det möjligt för er att välja och vraka ibland tio miljoner boktitlar och de erbjuder också sina kunder gratis frakt om ni beställer varor för mer än 99 kronor. Om ni väljer Adlibris för att köpa era barnböcker så kan ni räkna med en snabb leverans då de flesta böcker skickas inom två till fem arbetsdagar. Tycker ni fortfarande att det känns en aning obehagligt att beställa varor från nätet så kan ni pusta ut om ni använder er av Adlibris. Denna återförsäljare har blivit certifierad av trygg e-handel vilket betyder att ni kan känna er säkra när ni använder er av denna nätbutik.